Waar is de zomer gebleven? Bijna een maand geleden was ik hier voor het laatst, ik weet niet of dat een goed of een slecht teken is. Deze week verblijf ik bij mijn ouders, of nu ja, dat was het plan, ware het niet dat ik een wandelende chaos ben die het leven niet bepaald goed aanpakt... boos als ik was op alle mailtjes van studielink over mijn herinschrijving begin juni, heb ik nu nog een dag de tijd om mijn inschrijving bij Leiden compleet te maken. Juist. Ik moet een Bewijs Betaling Collegegeld ophalen in Utrecht (waar ze aangeven maximaal vijf dagen verwerkingstijd nodig te hebben) en dat vervolgens inleveren in Leiden. Voor 1 september. En daar kom ik net achter. Ik dacht dat ik tot 25 september had. Klassieke Rafaëlle-actie dit.

Zondag vier ik mijn verjaardag in een grote tuin in Leiden. Ik heb nog nooit zoiets groots gedaan en ik vind het a;sdkfja;sjdf;asjdf;ajsdf spannend. Grootste probleem zijn water en elektriciteit, en dingen aanschaffen, en taarten bakken, oef.

Dan zijn er nog andere mensen die dingen van me willen die ik onmogelijk kan waarmaken - ik weet echt niet hoe ik ooit een volwassen leven moet gaan leiden als ik niet eens kan plannen.
Sinds zondagmiddag (vanaf toen ik vrij was) ben ik somber. Er komt niets uit mijn handen, boodschappen doen is al een opgave en opruimen al helemaal. Ik heb nergens zin in en ik vind het jammer dat ik morgen weer moet werken - maar tegelijkertijd ben ik ook blij dat ik iets moet gaan doen en daardoor kan verlangen naar een moment waarop niets hoeft. Maar ja, dat moment heb ik nu, en nu doe ik ook nog eens niets. Slechte keuze. Het is pas kwart over twee maar het voelt als vijf uur 's middags, dat tijdstip waarop het voor bijna alles te laat is als je om vier uur op moet. 

Jemig. Gelukkig heb ik nog maar drie vroege diensten.
Mathijs raadde me deze serie aan ivm mijn eindwerk. Vanochtend keek ik de eerste aflevering en het is inderdaad een Scandinavische aanrader!